Hof ter Vrijlegem: koolzaadproducten

Producten van Hof ter Vrijlegem te verkrijgen bij Sfeer & Smaak, landelijke decoratie en streekproducten

In Vrijlegem, gehucht van Mollem (deelgemeente van Asse), vind je boerderij "Hof ter Vrijlegem".

 

Hier produceren ze allerlei koolzaadproducten. Dit met het koolzaad van hun eigen velden.

 

 

 

Naast al deze bedrijvigheid baat de familie Saerens er ook een B&B (Hof ter Vrijlegem****) met 8 kamers uit.

 

Op onze website www.sfeersmaak.be kan u onder andere de volgende producten terugvinden (klik op de producten voor meer info).

De streek in de buurt van Hof ter Vrijlegem biedt tal van wandelpaden en fietsroutes aan, die je leiden langs prachtige stukjes natuur en pittoreske dorpjes en gehuchten.

 

Dus, als je eens de batterijen wil opladen.......

 

B&B Hof ter Vrijlegem

Boven Vrijlegem 41

1730 Mollem

www.hoftervrijlegem.com

 

 

Tenslotte nog een 2-tal receptjes met de koolzaadproducten:

 

Recept: Koolzaadpesto

 

Nodig:

 

·         1 kopje gepeld koolzaad

·         4 kopjes verse basilicumblaadjes

·         2 teentjes knoflook

·         1 kopje geraspte parmezaanse kaas

·         1 kopje koolzaadolie

 

Aan de slag:

 

·         spreidt het gepelde koolzaad uit over een bakplaat en laat ze onder de grill           in de oven licht bruin kleuren (5 à 10 minuten)

·         mix de koolzaadkernen, de basilicumblaadjes, de knoflook en de                                   parmezaanse kaas

·         meng er zachtjes de koolzaadolie onder

·         breng verder op smaak met een snuifje peper en zout. 

 

Recept: Koolzaadbrood

 

Nodig:

 

·         500 g witte tarwebloem

·         ongeveer 300 ml lauw water

·         30 g verse gist

·         30 g gepeld koolzaad

·         een scheut koolzaadolie

·         snufje zout

 

Aan de slag:

 

·         doe de bloem op een proper werkvlak

·         maak in het midden een kuiltje en giet daarin de gist die in lauw water is                 opgelost

·         strooi het zout op de buitenranden van het kuiltje

·         vermeng alles tot een veerkrachtig deeg

·         voeg de koolzaadolie toe

·         laat het op een tochtvrije plaats rijzen tot de massa ongeveer verdubbeld is

·         kneed het deeg voor een tweede keer en laat het opnieuw rijzen

·         dompel de bodem van het vochtige deeg voor het de oven in gaat in een                   laagje gepeld koolzaad zodat die lichtjes geroosterd worden tijdens het                   bakken.

·         bak op 220 graden gedurende 40 à 45 min

 

Like dit blogartikel op facebook: