Belgin Ultra 13: Gin van eigen bodem

Belgin Ultra 13 te koop bij Sfeer en Smaak, landelijke decoratie en streekproducten Vlaams-Brabant
Belgin Ultra 13

The origin of Gin is Belgin

 

In tegenstelling tot wat door velen wordt aangenomen, vindt gin zijn oorsprong in de lage landen en vooral België.

 

We noemen onze gins BELGIN als een verwijzing naar de oorsprong van gin en de 500 jaar expertise in kruiden en het distileren die België heeft opgebouwd.

 

 BELGIN brengt de gin traditie terug naar België en heeft als ambitie om de toekomst van gin terug te brengen naar het land van oorsprong.

 

 Belgin Ultra 13 - The classic gin redefined

 

Belgin Ultra 13 is ambachtelijk gemaakt met een meesterlijke combinatie van de beste 13 zuivere en natuurlijke botanicals vanuit de ganse wereld inclusief fijn kruidige Belgische hops voor een perfecte smaak. Deze 13 fijne kruiden en specerijen worden gedistilleerd in  een traditionele Belgische koperen ‘alambiek’.

 

 

Gin-Tonic

 

Hoe maak je een perfecte gin-tonic?

 

Vul een High-ball of Collins-glas met ijsblokjes. Niet zomaar 1 of 2 ijsblokjes, heel het glas vullen (in elk geval tot 2/3e). Schenk over het ijs een maatje gin, ergens tussen de 45 en 60 ml. Top dit met tonic. Eigenlijk komt goede tonic uit een (eenpersoons) flesje, en mag de gast dit zelf naar eigen voorkeur bijschenken. Hierdoor komt er een geurexplosie los na de vermenging van de gin en tonic, waarin de kruiden en aroma’s van beiden je tegemoet komen zweven. Het flesje blijft staan, zodat dit bijgeschonken kan worden. Garneer het drankje af met een limoenpartje, welke je nog langs de rand van het glas kan halen om hier extra aroma achter te laten.

 

Welke gin, verhoudingen en balans

 

Smaken verschillen, daar zijn we inmiddels over uit. Verschillende gin’s zorgen ook voor verschillende gin-tonic’s. Dus de keuze is aan jou. Je kunt gaan voor een droge krachtige gin, een lichte soepele gin, een fruitige gin, een ‘nieuwe stijl’-gin met bijzondere kruiden en fruit: elke gin maakt weer een andere combinatie.

Hoeveel gin schenk je in een gin-tonic? Ook dit verschilt natuurlijk per persoon. Voor een goede balans is het wel aan te raden ergens tussen de 45 en 60 ml gin schenken. Zeker niet meer en zeker niet minder.

Belgin Ultra 13 te koop bij Sfeer en Smaak, landelijke decoratie en streekproducten Vlaams-Brabant

En waarom niet koken met Belgin Ultra 13?

 

Foodpairing. Deze gin mag zich profileren als streekproduct van Vlaams-Brabant. Daarom gaan we aan de slag met een ander streekproduct van deze regio, bloedworst ook wel zwarte pens of beuling genoemd. Een ander component in dit gerecht zijn Belgische peren. Deze verwerken we op 2 manieren. 1 x als frisse tartaar met sushi azijn, andermaal pocheren we de peer met verschillende botanicals uit deze gin.

 

 

 

 

 

Recept:

 

  • Bloedworst
  • panko
  • 2 Belgische peren
  • sushi azijn
  • suiker
  • schijfje gember
  • 1 kruidnagel
  • zeste limoen
  • 1/2 vanillestok
  • 2 jeneverbessen
  • 1 peul kardemom
  • 2 koriander bolletjes

Doen:

 

  • Zet 1/2 liter water op het vuur en voeg 1 el suiker toe.
  • Kneus de kardemom, jeneverbessen en koriander bolletjes in de vijzel.
  • Voeg deze samen met de gember, vanillestok, limoen zeste en kruidnagel toe aan het water.
  • Breng dit aan de kook, schil de peer, snij deze doormidden en leg ze in het water.
  • Laat 4 minuten zachtjes koken, zet het vuur uit en laat de peer afkoelen in het water.
  • Snij ondertussen de andere peer in fijne blokjes.
  • Voeg beetje sushi azijn en olijfolie toe, kruid met peper en zout.
  • Verwijder de vel van de bloedworst.
  • Bak voor de crumble 1/2 bloedworst in de pan en maal deze fijn met en houten lepel.
  • Voeg beetje panko toe en bak krokant, laat afkoelen op een vel keukenpapier.
  • Snij het andere stuk bloedworst in plakjes en bak deze kort aan in de pan.
  • Serveer de gebakken bloedworst met 2 structuren van peer en werk af met de crumble.

 

Klik hier om Belgin Ultra 13 te bekijken.